Lépjen kapcsolatba velünk

Telefon

Magyarország

+36 70422 45 88 | +36 1999 67 23

Kapcsolatfelvételi űrlap

Örömmel várjuk kérdéseit.

> Kapcsolat

Összetettség kezelése nagy változékonyságú, kis szériás környezetben

A fogyasztói magatartás egyre magasabb szintű elvárásokat támaszt. A sorozatgyártott termékek helyett az emberek és a cégek egyaránt az igényeikre szabott, a saját követelményeiknek leginkább megfelelő termékváltozatot keresik. Emellett persze fontos számukra a gyors kiszállítás vagy a termék pontos megérkezése, a jó minőség és a kedvező ár is. Annak érdekében, hogy megfelelhessenek ezeknek a követelményeknek és versenyképesek maradjanak, a gyártóvállalatoknak képesnek kell lenniük nagy változékonyságú, kis szériás (HMLV-) környezetben dolgozni. 

Milyen kihívásokkal kell szembenézni a HMLV-környezetben való gyártás során? A nagyon változatos termékek kis mennyiségben és kis tételben való előállítására szolgáló gyártási műveletek összetett manuális összeszerelési folyamatot és munka-előkészítést tesznek szükségessé. A termékek és változatok közötti gyakori váltások miatt gyorsan és hatékonyan kell tudni módosítani a beállításokat. 

 

 

Az alábbi cikk bemutatja, hogyan érhető el gyorsabb átállás, fokozottabb rugalmasság és magasabb szintű folyamatmegbízhatóság, több szempont figyelembe vételével:

1) Zökkenőmentes váltás a gyártási beállítások között
2) Váltási ráfordítások csökkentése az operátorok esetében
3) Az adatok átláthatóságának biztosítása a folyamat továbbfejlesztéséhez

 

1) Zökkenőmentes váltás a gyártási beállítások között

Az intelligens üzemek és összeszerelési folyamatok okosan kialakított fizikai beállításokat igényelnek.


A csatlakoztatott eszközök integrálása lehetővé teszi a beállítások, a kalibráció és a konfigurációs adatok mentését a szoftverben, valamint azok automatikus frissítését és átvitelét, hogy minden egyes csavar és szegecs a specifikációknak megfelelően legyen meghúzva. Az eszközbeállítások és követelmények automatizálása és figyelése révén az operátoroknak nem kell észben tartaniuk a szükséges nyomatékot, paramétereket stb. a folyamat minden egyes lépése esetében. A fényalapú komissiózási alkalmazások, a forgó összeszerelési tornyok és egyéb intelligens eszközök integrálásával az operátoroknak kevesebb időt kell tölteniük az alkatrészek keresésével, ami a manuális összeszerelési folyamatok lelassulásának egyik legfőbb oka.

Az összeszerelés során az intelligens eszközök és érzékelők (például szkennerek vagy kamerák) bemenetei révén hatékonyabbá tehető a munkautasítások végrehajtása, valamint visszaállíthatók az eszközök a folyamat következő lépéséhez. Emellett beállítható a triggerek váltása is a különböző termékek és változatok között. Az intelligens eszközök integrációja és a munkautasítás-kezelés révén a gyártási rendelések közötti fizikai átállás olyan zökkenőmentes lehet, mint egy összeszerelési folyamat lépései közötti váltás.

A munkaterület digitalizálása pedig lehetővé teszi, hogy néhány kattintással módosítsa a munkaállomások elrendezését, például egyetlen munkaállomást kisebb gyártósorrá alakíthat, és rugalmasan módosíthatja és kezelheti a végtermékeket.2) Váltási ráfordítások csökkentése az operátorok esetében az összeszerelés során

Az intelligens eszközök és digitalizált munkautasítások kombinálásával leegyszerűsíthetők az átállásokat az alkalmazottak számára, és a segítségükkel alkalmazhatók a poka yoke alapelvei szerinti bevált gyakorlatok is. Ez nem csupán fokozza az operátorok hatékonyságát az időráfordítás csökkentésével, de a minőségi normáknak való megfelelést is biztosítja, valamint mérsékli a hibák előfordulását és a szükséges átdolgozások mennyiségét.


A legtöbb HMLV-környezetben az operátorok nem foglalkoznak elég ideig egyetlen termékkel vagy változattal ahhoz, hogy azok szakértőivé váljanak. Ezért a fizikailag nem automatizálható összeszerelési lépéseket munkautasítások formájában kell kommunikálni.

A manuális munkautasítások segítik ugyan a dolgozókat a feladataik elvégzésében, de az átállások során sok bizonytalanságot és időveszteséget eredményeznek: kérdéses lehet, hogy kéznél van-e a megfelelő dokumentum és verzió, hogy mely alkatrészek vannak már összeszerelve, illetve hogy mi a következő lépés. Ez a bizonytalanság és az abból eredő nyomás, hogy mindent gyorsan és jól kell végrehajtani, rossz hatással van az operátor komfortérzetére, ezáltal az általa végzett munka minőségére.

A digitális munkautasítások csökkentik az átváltásokkal járó kognitív ráfordítást, így az operátorok számára a munkafolyamat nem szakad meg. A dolgozók részletes útmutatást kapnak a teljes összeszerelési folyamat során. Az operátor minden egyes végrehajtott feladatot jóváhagy, majd a következő feladattal folytatja. Ha szeretnék, összeszerelés közben az operátorok megjegyzéseket is fűzhetnek a munkautasításokhoz a munkavégzési lépések vagy a munkafolyamat fejlesztése érdekében. Az utasításokhoz képek vagy ábrák is tartozhatnak, így még az új alkalmazottak is könnyen megértik őket. Ennek köszönhetően az összetett összeszerelési feladatokat is helyesen végezhetik el.

 

3) Az adatok átláthatóságának biztosítása a folyamat továbbfejlesztéséhez

Assembly process data

A gyártás digitalizálásával nem csupán a rugalmasság fokozható az átállások végrehajtásának hatékonyabbá tételével fizikai és emberi szempontból, de az a jövőbeli képességeket is támogatja.

A digitális munkautasításokból, valamint a csatlakoztatott szerszámokból és eszközökből (például elektromos csavarbehajtókból, kobotokból, mérőrendszerekből és tesztelőgépekből) származó gyártási adatok folyamatos gyűjtése minden korábbinál átláthatóbbá teszi a műveleteket. Ezen adatok felhasználásával figyelhető és biztosítható a minőség, valamint lehetővé válik a folyamatos fejlesztés, hogy a jövőben az összeszerelési folyamatok tervezése még rugalmasabb és hatékonyabb lehessen.

 

 

Használati eset

Kihívás

A kis mennyiségben és kis tételben való előállításkor a termékek nagy fokú változatossága rendkívül összetetté teszi a gyártási folyamatot, és a munka előkészületet igényel.
 

Megoldás

Szabványosított munkaterületek használata irányított munkautasításokkal, valamint csatlakoztatott intelligens készülékekkel és eszközökkel

  • A rugalmasság és termelékenység növekedése
  • Gyors átállás
  • A beállítási idő csökkenése
  • Minden gépkezelő bármilyen terméket elő tud állítani
  • Az üzemi terület jobb kihasználtsága
  • Szabályozott folyamat
  • Követhető
     

 

Használja ki a Smart Factory Assembly rugalmasságát

A Smart Factory Assembly rugalmasság-központúsága magával a rendszerrel kezdődik. Számos intelligens összeszerelési eszköz és szerszám csatlakoztatható egymáshoz egyetlen munkaállomáson vagy akár a teljes üzemi területen, így egyszerűen kialakítható egy egyedi, az Ön műveleteire szabott megoldás. Az integrált munkautasítás-kezelési felület és a gyártási adatok irányítópultjai testre szabhatók a rendszeren belül, vagy integrálhatók a meglévő szoftverekbe.

A csatlakoztatott összeszerelési eszközöknek és szerszámoknak, a digitalizált munkautasításoknak és protokolloknak, valamint a könnyen elérhető gyártási adatoknak köszönhetően a Smart Factory Assembly zökkenőmentessé teszi a fizikai átállásokat, illetve segíti az operátorokat abban, hogy egyszerűen haladhassanak végig a gyártási rendeléseken. Az összetettség mérséklésével a Smart Factory Assembly fokozza a rugalmasságot, az átláthatóságot és a minőséget – akárhol is tart a digitalizációs átállás folyamatában.
 

 

A jelenlegi helyzetének vizsgálatához vegye fel velünk a kapcsolatot

Capitalize on Smart Factory Assembly’s Flexibility

By reducing complexity, Smart Factory Assembly increases flexibility, transparency, and quality – no matter where you are on your digitalization journey.

 

Get in touch with us to verify your situation