Lépjen kapcsolatba velünk

Telefon

Magyarország

+36 70422 45 88 | +36 1999 67 23

Kapcsolatfelvételi űrlap

Örömmel várjuk kérdéseit.

> Kapcsolat

Nyomatékelemzés – A folyamatmegbízhatóság javítása illesztés-csavarozási tesztekkel

Az alkalmazási esetek alapos vizsgálatával javítható a folyamatok megbízhatósága. A meghúzási nyomaték megbízható meghatározására szolgáló nyomatékelemzések elvégzésére az egyik laboratóriumunkban, illetve az Ön telephelyén is van lehetőség.

Miért fontos a nyomatékelemzés?

A menetformázó csavarokat gyakran használják a gépek gyártása során. Azonban mivel a különböző anyagok, csavartípusok, becsavarozási mélységek, furatgeometriák és egyéb paraméterek alapján nem lehet egyértelműen megállapítani az alkalmazandó nyomatékot, ezért a csavarozások megbízhatóságához elengedhetetlenek a nyomatékelemzések. A Bossard alkalmazásmérnöki osztályán napi rendszerességgel végzünk nyomatékelemzéseket. A csavarozási tesztállomásokon 0,1 és 1500 Nm közötti nyomatékok mérésére és feljegyzésére van lehetőség. Szükség esetén a Bossard a világ minden régiójában rendelkezik olyan akkreditált laboratóriummal, amelyben elismert eredményeket biztosító tesztek végezhetők.

 

Hogyan történik a nyomatékelemzés?

Amennyiben lehetséges, a nyomatékelemzést az ügyfél eredeti alkatrészein végezzük el. A tesztek során a rögzítéseket addig húzzuk egyre szorosabbra, amíg tönkre nem mennek. Ebből adódóan a tesztek után a használhatatlanná vált alkatrészeket megsemmisítjük.

 

Hogyan történik az adatok kiértékelése?

A tesztek után alkalmazási mérnökeink végzik el a forgási ívek feljegyzett nyomatékát és forgásszögét. A becsavarozási nyomatékot és a túlhúzási nyomatékot egyaránt meghatározzuk. A forgási ívek így kapott nyomatéka és forgásszöge alapján pedig messzemenő következtetéseket tudunk levonni a csatlakozások viselkedéséről és meghiúsulásáról.

 

Mi a nyomatékelemzés célja, és milyen előnyökkel jár ez az ügyfél számára?

Ahhoz, hogy egy csatlakozás megbízhatónak legyen tekinthető, számos tényező együttállása szükséges. Például a túlhúzási nyomatéknak (amely nyomatéknál a rögzítés meghiúsul) jelentősen nagyobbnak kell lennie, mint a menetformázáshoz szükséges becsavarozási nyomaték. Csak ekkor lehet megbízhatóan meghatározni az ajánlott meghúzási nyomatékot, és Ön, az ügyfél, csak ekkor lehet biztos abban, hogy a csatlakozás megfelelően meghúzható, minimalizálva az alkatrész meghibásodásának kockázatát.


torque analysis angle of rotation
1. ábra: Forgási ívek műszakilag optimális nyomatéka és forgásszöge.

 

tightening torque recommended
2. ábra: Az ügyfél részére ajánlott meghúzási nyomatékot tartalmazó értékelés 2 javasolt rögzítési megoldás alapján.

 

Mitől lesz a Bossard/KVT-Fastening az ideális partner?

Ügyfeleink érdekeit magasan képzett munkatársaink és a rögzítési technológiák terén szerzett sokévnyi tapasztalatunk is szolgálja. Emellett megbízható minőségbiztosítási és minőség-ellenőrzési eljárásaink alapjait az akkreditált, a legmodernebb mérési és tesztelési eszközökkel felszerelt létesítményekhez való hozzáférésünk biztosítja.

 

Forduljon szakembereinkhez, és tudjon meg többet szakértői tesztelési szolgáltatásainkról. Minden megkeresésre készséggel válaszolunk!

Kapcsolatfelvétel

 

Related topics

Discover in our white papers what our experts write on topics such as:

  • Corrosion
  • Friction
  • Hardness measurement
  • Hydrogen embrittlement
  • Material fatigue

Download white papers

 

Ismerje meg további lépésekben hogyan optimalizálhatja gyártási folyamatait.

Expert Walk
Elemezze az Ön által használt kötőelemeket és eszközöket és meghatározzuk együtt, hogyan teheti karcsúbbá és intelligensebbé a folyamatokat.

Expert Education
Tudjon meg többet a kötesek alapjai és titkairól szemináriumainkon és e-learning tanfolyamainkon.

Expert Teardown
Találja meg a legjobb műszaki megoldást a termékéhez és fedezze fel megtakarítási potenciálját.

Expert Design
Készítse el tökéletes terméket sokféle műszaki információnk segítségével.

Expert Assortment Analysis
Racionalizálja kötöelem palettáját és csökkentse így TCO költségét.