Lépjen kapcsolatba velünk

Telefon

Magyarország

+36 70422 45 88 | +36 1999 67 23

Kapcsolatfelvételi űrlap

Örömmel várjuk kérdéseit.

> Kapcsolat

Sikertörténetek

Solutioneering Success Stories

Hans Peter Troxler

Hans Peter Troxler

Senior Product Solution Manager, KVT-Fastening CH

Horst Salzle

Horst Sälzle

Technical Sales Smart Bin & Special Parts, KVT-Fastening DE

Martin Trausner - Productmanager

Martin Trausner

Productmanager

«Az Ernst Schweizer AG „intelligente Paketbox plus” küldeménytárolója a KVT-Fastening kötöelemeivel»

«„KIS ALKATRÉSZEK NAGY HATÁSSAL!” A KVT-Fastening optimalizálja a C-alkatrészek menedzselését a BVS Blechtechnik GmbH-nál»

«Hogyan rögzítik a világbajnokok »

A történet

A svájci Hedingenben székhelyű Ernst Schweizer cég egy régóta működő, független építőipari családi vállalkozás. Üzleti tevékenységük homlokzatokra, fa- és fém rendszerekre, ablakokra, postaládákra és napenergia rendszerekre összpontosít. Az egyik legújabb fejlesztésük az intelligens küldeménytároló doboz. Ez egyben egyesíti a postaládát, a küldeménytárolót és egy információs terminált. Futárok és magánszemélyek PIN kóddal hozzáférést kaphatnak a küldeménytárolóhoz a postai küldemények ideiglenes tárolására közvetlenül a ház ajtajánál.

A feladat

A svájci Hedingenben székhelyű Ernst Schweizer cég egy régóta működő, független építőipari családi vállalkozás. Üzleti tevékenységük homlokzatokra, fa- és fém rendszerekre, ablakokra, postaládákra és napenergia rendszerekre összpontosít. Az egyik legújabb fejlesztésük az intelligens küldeménytároló doboz. Ez egyben egyesíti a postaládát, a küldeménytárolót és egy információs terminált. Futárok és magánszemélyek PIN kóddal hozzáférést kaphatnak a küldeménytárolóhoz a postai küldemények ideiglenes tárolására közvetlenül a ház ajtajánál.

A megoldás

Rövid piacfelmérés után az Ernst Schweizer cég megtalálta az ideális megoldást a Southco-nál és felvette a kapcsolatot a svájci képviseletükkel, a KVT-Fastening-el. A két cég már évek óta kiváló üzleti kapcsolatot ápol. Szoros együttműködésben értékelték a feladatot és hamar kiderült, hogy a KVT-Fastening által forgalmazott egyik Southco zár megfelel a Schweizer cég által meghatározott követelményeknek.

Az eredmény

A KVT-Fastening szaktudásával támogatta az Ernst Schweizer cégget a küldeménytároló tervezésében. A kiválasztott zárszerkezet mind funkciójában, mind méretében ideálisnak bizonyult. A gördülékeny együttműködésnek köszönhetően az Ernst Schweizer cég már megszerezte első megrendeléseit az „intelligente Paketbox plus”-ra, és néhányat már telepítettek is. 

Az ügyfél előnyei / További információk   

  • Professzionális támogatás a termék kiválasztásánál
  • Megoldásorientált, pragmatikus megközelítés
  • Gyorsabb fejlesztés és piacrajutási idö
  • Sokéves tapasztalat és ügyfélorientált megoldások

Képek

A történet

A Böblingeni székhelyű BVS Blechtechnik GmbH az egyik vezető lemezmegmunkáló vállalat Németországban. A BVS tervez és gyárt saját termékeket és alvállalkozóként is gyakran dolgozik. Termékeik 65%-ban tartalmaznak besajtolható kötöelemeket, szegecseket és szegecsanyákat illetve különbözö zárszerkezeteket.

A feladat

A BVS körülbelül 200 különböző rögzítő elemet használ és ennek megfelelően nagy volt a vállalat igénye a C-termékek kezelésének optimalizálására. Hétente adtak le manuálisan megrendelést, mely mindig több mint 50 különféle tételt tartalmazot. Beérkezésekor ezeket manuálisan újra fel kellet dolgozni. A C-termék menedzsmentjének ez a bonyolult rendszere helyett a vállalat egy olyan automatizált rendszert szeretett volna kialakítani, mely mindent feladatot lefed a megrendeléstöl a gyártási folyamatnak idöbeli rendelésreállásig. Az elvárások a következők voltak: az adminisztrációs munka a szükséges minimumra csökkentése, időhatékonyság és az ellátási lánc megbízhatósága. Eddig egyetlen hiányzó alkatrész néha katasztrofálisan hatott a gyártásra, egészen a gyártósor leállásig.

A megoldás

A BVS megtalálta a megfelelő megoldást a KVT-Fasteningnél, mely rövid időn belül meg is valósult. A Bossard teljesen automatikus SmartBin raktárrendszere tökéletesen megfelelt a BVS követelményeinek és a rendszer 2014 májusában állt üzembe.

Az eredmény

A BVS-nél a SmartBin bevezetésével drasztikusan csökkent az kötöelemek megrendelésével és az áru bevételezéssel kapcsolatos munka. A megrendelések most automatikusan és csak egy előre meghatározott minimális készletszint elérésekor történik meg. Korábban e feladatra egy embert hetente két napi munkája szükséges volt. A SmartBin az előre meghatározott beállítások alapján dolgozik. További előnye, hogy a rendeléseket most elektronikusan állítják elő, mely szintén egy jelentös időmegtakarítás.  

Az ügyfél előnyei / További információk   

  • Jelentös Időmegtakarítás a rendelések elkészítése és bevételezésénél.
  • Naprakész készletgazdálkodás
  • Automatizált rendelési folyamat, mely biztosítja a folyamatos gyártást.

Képek

A történet

A Grazi Műszaki Egyetemen müködö „TERA” hallgatói csoport számos elismerést kapott a múltban az altaluk fejlesztet és gyártot elektromos hajtású járművekért. A csoport 2009-ben alakult „Team Eco-Racing Austria” néven és 2012-ben „TERA TU Graz” névre átnevezték magukat. Azóta a diákcsoport gyártotta a "Fennec" (sivatagi róka) és a "Panther" "elektromos meghajtású járműveket. 2011-ben rendezték a Lausitz versenypályán a Shell ökomaratont, mellyen a Fennec világrekordot ért el a „Prototype Battery Electric” kategóriában. 2014-ben az egyszemélyes jármű 1091,6 kilométert tett meg egyetlen egy kilowattóra villamos energiával. Az IBEX-szel, mely legújabb alkotásuk, a csoport 2016-ban első alkalommal fejlesztet ki egy a közutakon is használható rendszámmal ellátható járművet.

A feladat

Az új IBEX nevü elektromos járművüket tervesztek, mely körülbelül 400 kg önsúllyal rendelkezik (akkumulátorok nélküli), 250 km-es hatótávolságal és 130 km / h maximális sebességel egy 370 km hosszú versenypályához. Egy ilyen könnyű szerkezethez a csapat szénszálerősítésű műanyagra (CRP) támaszkodot. E anyagból készült az egyrészes utasfülke mely az üléseket is kiformálta. Már cask a biztonsági öveket és a tűzoltó készülék tartószerkezetét be kell szerelni. A szénszálas anyagon viszont minden egyes szerelési pont egy potenciális töréspontot jelentet. Ez a szilárdság és merevség elvesztését jelentené mit mindenáron az utasok biztonsága érdekében kikerülendö.

A megoldás

A CRP vázhoz megbízható teherbíró rögzítési pontokra volt szükség. Ezért a TERA TU Graz csapata a KVT-Fastening kötéstechnikai szakembereihez fordult, akikkel már évek óta kapcsolatban álltak. A rögzítéstechnikai szakemberek már megfelelő kötöelemeket szállítottak a Fennec gyártása számára, mely 2011-ben és 2014-ben a Shell Eco versenyen világbajnoki címet nyert. A KVT-Fastening most is szakértelmével és tapasztalatával is tudott segíteni az IBEX megtervezésében. A szakértők felmérték az IBEX speciális követelményeit és javaslatuk alapján sikerült a közúti jármű jóváhagyásához szigorú követelményeknek megfelelniük. E feladathoz a KVT-Fastening támogatás keretében 200 darab Keensert menetes betétet, 100 darab szegecsanyát és 100 darab BigHead kötöelemet biztosított az egyetemisták számára.

Az eredmény

Ahhoz, hogy biztonságos és teherbíró rögzítési pontok létrehozhassunk az egyrészes utasfülkében, a BigHead rögzítőelemeket közvetlenül a szén-szendvicspanel mátrixba laminálták. Ez teszi az egyrészes utasfülkét alkalmassá az esetleges ütközési erők elnyelésére. A szerkezet optimális érőelnyelését bionikus elvek  alapján határozzták meg. Az egyes kötőelemek körüli szálerősítést helyesztek ell, ahogyan növényi rostok is bezárják a törzsükből kinövő ágakat. A laminálás után a rögzítési pontok  szilárdan megkötött. A TERA TU Graz csapata új utakon járt a karosszéria kialakításánál és többek köszt a KVT-Fastening által kifejlesztett háromdimenziós teherelosztó szimulációját is alkalmazták. E innovatív technológiával pontosan meghatarosztak az egyrészes utasfülkében a rögzitési pontok elhelyezését.  A ragasztás az autóiparban egy megszokott  eljárás , mely adot esetben hosszabb száradási időt követelhet. Az IBEX esetén a kötöelemek ragasztásához előre felmelegitet ragasztópárnákat használtak, mellyek lehűlésük után másodperceken belül egy szilárd kötést biztosítanak.

Az ügyfél előnyei / További információk   

  • Biztonságos rögzítések kialakítása a CRP egyrészes utasfülkében
  • Szakmai és anyagi támogatás megfelelö kötöelemek biztosítása által  

Contact Icon Lépjen kapcsolatba velünk

Örömmel várjuk kérdéseit.