Lépjen kapcsolatba velünk

Telefon

Magyarország

+36 70422 45 88 | +36 1999 67 23

Kapcsolatfelvételi űrlap

Örömmel várjuk kérdéseit.

> Kapcsolat

Rendszermegoldások

Moduláris kialakítás – a szerelőállomástól a gyártósorig

Kiválaszthatja az Ön számára legjövedelmezőbb digitalizálási szintet a gyártáshoz, a biztonságos összeszerelést lehetővé tevő egy vagy több munkaállomástól kezdve az olyan „rendelésre konfigurált” folyamatokig, mint például az ügyfél megrendelésétől az összeszerelésig tartó automatizált folyamatok, amelyek a minőséggel kapcsolatos gyártási adatok tárolását is magukban foglalják.

 

A megoldás az Ön igényeire van szabva. A megoldástól függően az alábbi lehetőségek közül választhat:

 

  

Basic

Intelligens rögzítés
 

  

Pro

Intelligens állomás
 

  

Enterprise

Intelligens összeszerelés
 

Műhely

Intelligens rögzítőszerszámok

Minőség-adatbázis

Digitális munkautasítások

Gyártási statisztika

Intelligens szerszámok és eszközök

 

Összekapcsolt rögzítőrendszer

 

✔*

Hálózati integráció

 

(✔)

Kapcsolat az ERP-vel

 

 

 

* max. 3 munkaállomás

 

Intelligens rögzítés (Basic)

Az intelligens rögzítés lehetőséget kínál a csavarozó és szegecselő eszközök integrálására egy olyan rendszerbe, amely adatbázisban tárolja a létrehozott adatokat. Ezen kívül tanácsot adunk Önnek a szerszámok kiválasztásával, programozásával és integrálásával kapcsolatban.

 

Intelligens állomás (Pro)

A digitális összeszerelési utasítások révén az ELAM basic ideális belépő megoldást kínál a segítségnyújtási funkciókhoz.

A „basic” licenc legfeljebb 3 állomás együttműködését teszi lehetővé. Ezek egymástól függetlenül működnek együtt egy hálózatban, kapcsolat és hálózatba való integrálás nélkül. A kisebb gyártósorokat így gyorsan és egyszerűen lehet digitalizálni, nagyszabású számítástechnikai projektek indítása nélkül.

A legegyszerűbb konfiguráció esetén egy ipari számítógépet biztosítunk, amely különféle interfészekkel rendelkezik a szerszámok, az összeszerelési segédeszközök, az érintőképernyő és a szkenner integrálásához. Ezt az alapkonfigurációt ki lehet egészíteni további hardverekkel, például fényalapú komissiózó vagy csavarbehajtó rendszerekkel.

 

Előnyök

 • Digitális és ábraalapú munkautasítások
 • Intuitívabb, gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés
 • Elégedett és tájékozott alkalmazottak
 • Szabályozott összeszerelés/minőségbiztosítás
 • A folyamatok biztonságos végrehajtása és kiértékelése
 • A hibaarány lecsökken, nincs kereséssel töltött idő
 • Akár 20%-kal nagyobb termelékenység

 

Működőképesség igazolása

A működőképesség igazolása során valódi gyártási tapasztalatot lehet szerezni a Smart Factory Assembly szolgáltatási ajánlata révén. A modell gyorsan implementálható, kockázatmentes és felügyelt megvalósítást kínál. A cél az, hogy megtapasztalja a rendszer által hozzáadott értéket, illetve megtudja, hogyan képes elősegíteni a Smart Factory Assembly a „lean” termelést. A működőképesség igazolása optimális keretrendszert kínál a Smart Factory Assembly alapos teszteléséhez a gyártási környezetében, hogy a saját szemével láthassa az előnyeit.
 
> Töltse le most a működőképesség igazolásának tájékoztatóját

 

Intelligens összeszerelés (Enterprise)

Az „ELAM pro” és az „ELAM enterprise” licenc a segítségnyújtási funkciók széles választékát és a folyamatok biztonságos szabályozását nyújtja.

Az eljárások és folyamatok pontos meghatározásának köszönhetően jelentősen csökken a hibaarány. Az összetett, erőforrás-igényes Smart Factory-üzemek esetén egy szerverből, munkaállomásokból és szerszámokból álló rendszert hozunk létre. A rendszer architektúráját a számítástechnikai részleggel és a gyártás folyamattechnológiájával együttműködve határozzuk meg. Az „enterprise” licenc emellett az ERP-rendszer irányítását és az információcsere biztosítását is lehetővé teszi. A gyártósorok munkaállomásai esetében mobil vagy helyhez kötött megoldások egyaránt használhatók.

A cél a munkaállomások hálózatba kapcsolása, ezáltal a gyártás digitális képének beszerzése. Az „ELAM enterprise” licenc által kínált ERP-integráción keresztül közvetlen információcsere valósítható meg az ERP-rendszerrel. Az alkatrészlisták, a munkamegrendelések és a releváns gyártási információk közvetlenül cserélődnek és szinkronizálódnak.

 

Előnyök

 • Az ERP-integráció („ELAM enterprise”) által kínált előnyök
 • A rendelések automatikus sorba rendezése ERP-specifikációk alapján
 • A gyártás előrehaladása és a gyártási adatok automatikusan szinkronizálva lesznek az ERP-ben
 • Alkatrészlisták megfeleltetése: a munkautasítások esetében az alkatrészhasználatot az ERP szabályozza
 • Rendeléshez történő konfigurálás: az összeszerelési utasítások automatizált létrehozása

 

Gyártástervező, ZIEHL-ABEGG SE

„A rendszerrel több mint 100 változatot állíthatunk elő gazdaságosan, egyetlen folyamatban. Az új változatokat magunk is egyszerűen megadhatjuk, a meglévő változatokat pedig módosíthatjuk, ami nagyon fontos számunkra. Az alkalmazottak körében magas a rendszer elfogadottsága, és az új munkatársakat is gond nélkül lehet alkalmazni a gyártószigeten.”

 

 

Egy interjú segítségével gyorsan és egyszerűen meg fogja találni az igényeinek leginkább megfelelő ajánlatot.

 

Kapcsolatfelvétel

 

Tájékoztató letöltése

Factsheet Proof of Concept Smart Factory Assembly